Fjalë Kyçe

“Mollëkuqet” triumfojnë me çmimet kryesore në festivalin ndërkombëtar “Katerini 2024”

“Mollëkuqet” triumfojnë me çmimet kryesore në festivalin ndërkombëtar “Katerini 2024”

Është mbajtur festivali ndërkombëtar “Katerini 2024” në Greqi, ku ‘Mollëkuqet’ nga Gjilani triumfuan duke rrëmbyer çmimet kryesore.

‘Mollëkuqet’ fituan cmimin “Super Grand Prix”, çmimet e para, të dyta dhe të treta.

Ila Nuhiu më këngën “Suus” dhe “Stand Up”, ishte ajo e cila rrëmbeu çmimin “Super Grand Prix”, në kategorinë për moshat 13-15 vjeç.

Dineta Abazi me këngën “Hana” dhe “Shqip me dy krena” fitoi çmimin e parë në kategorinë për moshat 10-12 vje ç, vendin e parë në vallëzim dhe vendin e tretë në instrumental.

Lina Demiri me këngët “Shallow” dhe “E dehun jam”, e cila fitoi çmimin e parë, në kategorinë për moshat 16-18 vjeç.

Alea Dvorani me këngët “Jemi Shqipëri”, fitoi çmimin “Best Original Song”, “Set Fire To The Rain” në vendin e dytë, ndërsa me këngën “Baresha” fitoi çmimin e parë për kategorinë 10-12 vjeç dhe vendin e parë në piano.

Alisa Dvorani me këngën “Ditëlindja”, rrëmbeu çmimin “Best Performance” dhe vendin e dytë për kategorinë 4-6vjeç.

Ndryshe, “Mollëkuqet – Festivali Mbarëkombëtar i Këngës për Fëmijë” është një qendër kulturore-artistike e cila udhëheqet nga drejtoresha Arta Haziri -Nuhiu. Kjo qendër mbështet në vazhdimësi të rinjtë dhe të rejat në botën e muzikës.