Fjalë Kyçe

NASA publikon “selfie”-n e parë nga planeti Mars

NASA publikon “selfie”-n e parë nga planeti Mars

Edhe robotët e dërguar në Mars po funksionojnë si turistët.

Nxënësi i ri i NASA-s, InSight, ka realizuar selfie-n e parë nga planeti i kuq, duke i dhënë ekipit të misionit (dhe pjesës tjetër të botës) një vështrim të planetit në panelet e tij diellore dhe kuvertën tani që vetëm se është vendosur.

InSight gjithashtu mundësoi pamjen e parë të plotë të një rruge prej 14 deri në 7 metra që së shpejti do të shërbejë si “hapësira e punës” së saj.

Selfie, e mundësuar nga krahu i robotit, është një përbërje prej 11 fotografish.

Kjo po i lejon shkencëtarët të shohin mirë zonën, para se InSight të fillojë të zbarkojë instrumentet e tij dhe të gërmojë në tokë.