Fjalë Kyçe

Ndërtohet kamioni elektrik më i madh në botë

Ndërtohet kamioni elektrik më i madh në botë

Grupi i minierave anglo-amerikane dëshiron të provojë kamionin elektrik më të madh në botë në një minierë platini në Afrikën e Jugut.

Në testet në terren automjeti duket ende në fillimet e tij të para, sipas një njoftimi për shtyp nga prodhuesi Williams Avancuar Inxhinieri (Wae). Pra kamioni funksionon me një bateri litium-jon dhe duhet të ketë një kapacitet prej më shumë se 1000 kWh.

Operatori i minierës së Afrikës së Jugut dëshiron të zvogëlojë emetimet e tij të gazit serë me 30 për qind deri në vitin 2030, ndër të tjera duke përdorur kamionë elektrikë. Kamioni elektrik do të peshojë shumë më pak se kamionët tjerë të zakonshëm nga WAE që veprojnë në një gurore zvicerane dhe peshojnë 45 tonë.