Fjalë Kyçe

Në Brezovicë po ndërtohet një hidrocentral, ankohen qytetarët për këtë arsye

Në Brezovicë po ndërtohet një hidrocentral, ankohen qytetarët për këtë arsye

Brezovica është prej qendrave më të njohura në vend, të cilën e vizitojnë shumë njerëz.

E pikërisht në këtë pjesë të vendit, kanë filluar punimet për ndërtimin e një hidrocentrali, raporton KTV.

Ndonëse gjatë ditës nuk pati punëtorë dhe ekskavatorët kanë qenë jashtë funksionit, këtu vërehen ndërhyrjet që u janë bërë rrjedhave të lumenjve.

Për qytetarët, dëmtimi i rrjedhave të lumenjve në këtë pjesë dhe ndërtimi i hidrocentralit vetëm sa e zvogëlon sasinë e ujit të shfrytëzueshëm në këtë pjesë.

Ndërkaq, me ndërtimin e hidrocentralit në Brezovicë, nuk pajtohen as pronarë të bizneseve në këtë zonë.

Kritika për dëmtimin e zonës dhe hapësirave publike kanë edhe turistë nga vende të ndryshme.

Për shqetësimin dhe ankesat e qytetarëve, në një përgjigje me shkrim, zyrtarë të Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor thonë se kanë numër të vogël të rojeve brenda parkut.

‘’Sa i përket parkut të Sharrit si Ministri kemi Drejtorinë e Parqeve brenda së cilës janë angazhuar edhe roja, numri i të cilëve është i vogël dhe ne kemi kërkuar nga Kuvendi i Kosovës miratimin e punësimit edhe të paktën 25 tjerëve, por fatkeqësisht nuk kemi marrë përkrahjen e deputetëve. Po ashtu, si Ministri jemi duke bërë investime në këtë park. Sa i përket ndërtimit të hidrocentraleve në Park, mund të themi se çdo aktivitet i kundërligjshëm që mund të bëhet, ne si Ministri do të intervenojmë sipas ligjeve në fuqi”, thuhet në përgjigjen e MMPH-së.

Derisa tutje në këtë njoftim, thuhet se kjo ministri do të dënojë çdo aktivitet të jashtëligjshëm brenda këtyre zonave.