Fjalë Kyçe

Në fotografinë e pasaportës nuk lejohet të qeshni: Kjo është arsyeja

Në fotografinë e pasaportës nuk lejohet të qeshni: Kjo është arsyeja

Të gjithëve na ka ndodhur që kur e kemi treguar kartën tonë të indetitetit apo pasaportën para miqve ta fshehim fotografinë tonë, transmeton Gazeta Metro.

Disa dalin seriozë, të zemëruar,por dhe të habitur nga blici i kamerës. Fotografia e një objekti kaq të rëndësihëm mund të jetë dhe objekt shakaje ndonjëherë.

Por përse nuk mund të qeshim dot në një foto pasaporte?
Sipas Regjistrit Kombëtar të Intedifikimit dhe Gjendjes Civle (RENIEC) thuhet se në kuadër të kërkesave për fotografitë ID ju duhet të dini:

“Një pasaportë duhet të ketë foto aktuale, madhësi të përcaktuar, sfond të bardhë, përballë, pa buzëqeshje, veshët të zbuluar, vetullngrysur, pa syze, pa modifkime, pa rroba përveç kreut fetar”.

Kjo është për shkak se buzëqqeshjet në këtë fotografi mund të komplikojnë problemin me njohjen e fytyrës në sistem. Në një raport në faqen e internetit të lamula.pe, Eduardo Till, këshiltar në teknologjinë e aplikuar në menaxhimin publik dhe ish-Drejtor i përgjithshëm i Menaxhimit të Informacionit të Ministrisë së Brendshme të Argjentinës, tha se kjo mund të eviojë problemin në të ardhmen, ndaj fotot duhen pa buzëqeshje dhe shprehi të tjera në fytyrë, sepse kjo mund të ëhet problem për indetifikimin më vonë.

“Nëse realizmi i fotove do të jetë vetullngrysur dhe duke buzëqeshur, kjo do të gjenerojë një shkallë minimale të përputhshmërisë, dhe ajo do të penojë njohjen e fytyrës”, ka thënë ai.