Fjalë Kyçe

Në Kosovë arrin edhe një gazetare ukrainase

Në Kosovë arrin edhe një gazetare ukrainase

Gazetarja ukrainase, Daria Meshcheriakova, ka arritur në Kosovë, prej ku do të mund të ushtrojë profesionin e saj nga distanca, pasi është larguar nga shteti i saj që po përballet me pushtimin rus.

Meshcheriakova është gazetarja e katërt që strehohet në Kosovë në kuadër të projektit “Gazetarët në Rezidencë – Kosovë”.

“Meshchriakova është e specializuar për raportim në fushën e sportit dhe është njohëse e mirë e zhvillimeve në Kosovë dhe rajon”, tha Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, teksa njoftoi se gazetarja ukrainase arriti në Kosovë pasditen e 30 majit.

Në Kosovë më 17 prill arriti gazetarja, Lyudmila Makeyn, ndërkaq më 22 maj arritën edhe gazetarët, Serhii Shevchenko dhe Liudmyla Mekh.

Programi “Gazetarët në Rezidencë – Kosovë” është iniciuar nga Qendra Evropiane për Liri të Shtypit dhe Medias (ECPMF), Federata Evropiane e Gazetarëve (EFJ) dhe mbështetet financiarisht nga Qeveria e Kosovës.

Ekzekutivi kosovarë ka thënë se do të strehojë 20 gazetarë dhe në mars ndau 150,000 euro për strehimin e tyre.

Gazetarëve ukrainas që strehohen në Kosovë për një periudhë gjashtëmujore, u mundësohet pagë mujore, akomodim në banesë, kushte për punë, kurse të gjuhës dhe të integrimit, si dhe ndihmë psiko-sociale sipas nevojës.