Fjalë Kyçe

Ngadalësohet inflacioni në Eurozonë

Ngadalësohet inflacioni në Eurozonë

Inflacioni në Eurozonë u ngadalësua më shumë se sa pritej në nëntor, tregojnë të dhënat zyrtare të publikuara sot.

Rritja e çmimeve të konsumit u ngadalësua në 1.9 për qind në nëntor nga 2.2 për qind nga tetori, njoftoi zyra e statistikave Eurostat.

Kjo është më e ulët se norma fillestare e inflacionit prej 2.0 për qind.

Nëse merren komponentët e ndryshueshëm, të tilla si çmimet e ushqimit dhe energjisë, indeksi i çmimeve të konsumit ishte 1 për qind.

Në Bashkimin Evropian, norma vjetore e inflacionit ishte në nivelin 2 për qind në muajin nëntor, nga 2.2 për qind në muajin tetor.