Fjalë Kyçe

Një burrë në SHBA ka vdekur shkaku i konsumit të përditshëm të bonboneve me bazë alkooli

Një burrë në SHBA ka vdekur shkaku i konsumit të përditshëm të bonboneve me bazë alkooli

Një punëtor ndërtimi në shtetin amerikan të Massachusetts vdiq për shkak të një zakoni të pashembullt – ai hante çdo ditë bonbone me bazë alkooli.

BBC shkruan se një burrë 54-vjeçar (i njohur për redaksinë) hante çdo ditë rreth një qese e gjysmë të bonboneve (një bimë medicinale me shije të ëmbël), domethënë, ëmbëlsira të hidhura që zakonisht kanë ngjyrë të zezë.

Gjithashtu thuhet se para se të hynte në restorantin e ushqimit të shpejtë dhe të pësonte një sulm në zemër, ai nuk kishte ndonjë problem tjetër serioz, transmeton Telegrafi.

Mjeku i burrit të ndjerë ka thënë për New England Journal of Medicine se vdiq për shkak të konsumit të tepërt të acidit glikirrizinik që përmbanin bonbonet.

Dr. Elazer R. Edelman tha se studimet kanë treguar që acidi glikirrizik mund të shkaktojë hipertension (presion të lartë të gjakut), hipokalemia (kalium të ulët në gjak), alkalozë metabolike (humbje të lartë të acidit ose rritje të bikarbonatit të lëngut jashtë-qelizor), dështim të veshkave dhe aritmi fatale.

Ai deklaroi se pacienti kohët e fundit kishte ndryshuar llojin e ëmbëlsirave që hante çdo ditë. Disa javë para vdekjes, ai kaloi te ëmbëlsirat e kuqe me aromë frutash.