Fjalë Kyçe

Një tjetër shtet drejt legalizimit të kanabisit

Një tjetër shtet drejt legalizimit të kanabisit

Luksemburgu pritet që të bëhet shteti më i ri që do të legalizojë hashashin për efekte mjekësore.

Luksemburgu do të bëhej shteti i parë në Europë që legalizon hashashin pasi Holanda, Portugalia dhe Republika Çeke e tolerojnë në disa zona.

Bill Wirtz, analist i politikave në Zyrën e Konsumtaorëve në Luksemburg tha se ky vendim i marrë nga koalicioni do të dërgonte një “mesazh të fortë për vendet e tjera në BE”.

“Akulli është thyer” tha ai, duke u shprehur pro legalizimit të kanabisit.

“Ne mendojmë se kanabisi duhet të jetë legal për blerje për të gjithë të rriturit, pavarësisht nga kombësia. Kjo mund të ndihmojë në krijimin e një industrie të re turistike në vend. Në fund të ditës, nuk ka asnjë arsye për të trajtuar kanabisin ligjor më rreptësisht se sa alkooli ligjor. Nëse të huajt, të rritur mund të blejnë alkool ligjor në vend, ata gjithashtu duhet të jenë në gjendje të blejnë kanabis”, tha ai.