Fjalë Kyçe

Njoftim për bashkëatdhetarët që kanë nevojë vazhdimin e qëndrimit në Zvicër

Njoftim për bashkëatdhetarët që kanë nevojë vazhdimin e qëndrimit në Zvicër

Është bërë e ditur se në mbledhjen e e 20 marsit. 2020, Këshilli Federal Zviceran vendosi të marrë masa shtesë edhe për vazhdimin e lejës së qëndrimit të të huajve.
Në këtë vendim thuhet se të huajt, të cilët përkohësisht nuk kanë mundësi të kthehen në vendin e origjinës për shkak të situatës aktuale, shfaqjes së coronavirusit, u kërkohet të paraqiten dhe regjistrohen në Zyren e Migracionit në vendbanimin e tyre, në mënyrë që të aplikojnë për leje të përkohshëm të qëndrimit të tyre në Zvicër