Fjalë Kyçe

Nominimet në kategoritë kryesore në Golden Globes

Nominimet në kategoritë kryesore në Golden Globes

Janë bërë të ditur nominimet për çmimet Golden Globes që edhe e hapin sezonin e çmimeve për vitin 2024.

Dy filmat që kanë dominuar edhe që është pritur janë “Barbie” dhe “Oppenheimer”, ku filmi i parë i ka marrë nëntë nominime, ndërkaq i dyti dy.

Ato u prezantuan nga Cedric “The Entertianer” dhe Wilmer Valderrama në një ceremoni që u transmetua edhe në internet.

Filmi më i mirë dramë

“Oppenheimer”“Killers of the Flower Moon”“Maestro”“Past Lives”“The Zone of Interest”“Anatomy of a Fall”
Filmi më i mirë komedi ose mjuzikëll

“Barbie”“Poor Things”“American Fiction”“The Holdovers”“May December”“Air”
Filmi më i mirë i animuar

“Spider-Man: Across the Spider-Verse”“The Boy and the Heron”“Elemental”“The Super Mario Bros. Movie”“Wish”“Suzume”
Arritje kinematografike dhe në arkat filmike

“Barbie”“Oppenheimer”“Spider-Man: Across the Spider-Verse”“Guardians of the Galaxy Vol. 3”“The Super Mario Bros. Movie”“John Wick: Chapter 4”“Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1”“Taylor Swift: The Eras Tour”
Filmi më i mirë në gjuhë të huaj

“Anatomy of a Fall” (France)“The Zone of Interest” (United Kingdom)“Society of the Snow” (Spain)“Fallen Leaves” (Finland)“Past Lives” (United States)“Io capitano” (Italy)
Aktori më i mirë në dramë

Bradley Cooper, “Maestro”Cillian Murphy, “Oppenheimer”Leonardo DiCaprio, “Killers of the Flower Moon”Colman Domingo, “Rustin”Andrew Scott, “All of Us Strangers”Barry Keoghan, “Saltburn”
Aktorja më e mirë në dramë

Lily Gladstone, “Killers of the Flower Moon”Carey Mulligan, “Maestro”Sandra Hüller, “Anatomy of a Fall”Annette Bening, “Nyad”Greta Lee, “Past Lives”Cailee Spaeny, “Priscilla”
Aktorja më e mirë në komedi ose mjuzikëll

Emma Stone, “Poor Things”Margot Robbie, “Barbie”Natalie Portman, “May December”Fantasia Barrino, “The Color Purple”Alma Pöysti, “Fallen Leaves”Jennifer Lawrence, “No Hard Feelings”
Aktori më i mirë në komedi & mjuzikëll

Jeffrey Wright, “American Fiction”Paul Giamatti, “The Holdovers”Matt Damon, “Air”Joaquin Phoenix, “Beau is Afraid”Timothée Chalamet, “Wonka”Nicolas Cage, “Dream Scenario”
Aktorja më e mirë në rol dytësor në dramë

Emily Blunt, “Oppenheimer”Da’Vine Joy Randolph, “The Holdovers”Danielle Brooks, “The Color Purple”Julianne Moore, “May December”Jodie Foster, “Nyad”Rosamund Pike, “Saltburn”
Aktori më i mirë në rol dytësor

Ryan Gosling, “Barbie”Robert DeNiro, “Killers of the Flower Moon”Robert Downey Jr., “Oppenheimer”Charles Melton, “May December”William Dafoe, “Poor Things”Mark Ruffalo, “Poor Things”
Regjisori më i mirë

Martin Scorsese, “Killers of the Flower Moon”Christopher Nolan, “Oppenheimer”Greta Gerwig, “Barbie”Yorgos Lanthimos, “Poor Things”Bradley Cooper, “Maestro”Celine Song, “Past Lives”