Patrullimi me tetë burra ishte afër 19,000 metra (5.800 metra) lart në Himalajet kur orteku goditi, njofton Klan Kosova.

Ekipet e shpëtimit arritën të tërhiqnin të gjithë burrat dhe helikopterët evakuuan shtatë anëtarë të plagosur rëndë të grupit në një spital ushtarak aty pranë.

Gjashtë prej burrave më vonë vdiqën nga hipotermia.

Pakistani dhe India nuk kanë arritur të demilitarizojnë akullnajën Siachen pavarësisht bisedimeve.

Ajo njihet si fushëbeteja më e lartë në botë.