Fjalë Kyçe

Papa Françesku vazhdon vizitën në Emiratet Bashkuara Arabe

Papa Françesku vazhdon vizitën në Emiratet Bashkuara Arabe

Papa Françesku mbajti një tubim historik për rreth 170.000 katolikë në një stadium në Abu Dhabi, kryeqytetin e Emirateve të Bashkuara Arabe.

Kreu i Kishës Katolike, udhëtoi me veturën e hapur në Stadiumin “Zayed” ku u ngrit një altar me një kryq të madh.

Papa Françesku u prit ngrohtësisht nga filipinasit dhe indianët katolikë të cilët përbëjnë pjesën më të madhe të fuqisë punëtore në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Emiratet e Bashkuara Arabe e ftuan Papën për vizitë tre ditore si pjesë e organizimit “Viti i Tolerancës 2019”

Papa Françesku u kërkoi udhëheqësve fetarë që të punojnë së bashku për të hedhur poshtë “pangopësinë e mjerueshme” të luftës dhe t’i rezistojnë “logjikës së fuqisë së armatosur, armatosjes së kufijve dhe ngritjes së mureve”.