Fjalë Kyçe

Paralajmërohen protesta para Rektoratit të UP’së

Paralajmërohen protesta para Rektoratit të UP’së

Organizata “Demokracia Studentore” nëpërmjet një komunikate për media ka kërkuar nga senati i Universitetit të Prishtinës që të respektohet vendim i Gjykatës Themelore që ka rrëzuar nenin e Statutit të Universitetit të Prishtinës me të cilin kufizohet mosha për ata që konkurrojnë për t’u bërë profesor në UP.

Mexhid Ramusa nga Organizata Demokracia Studentore ka thënë se studentët janë të shqetësuar për mos zbatimin e vendimit të gjykatës në lidhje me këtë çështje, ndryshe mosrespektimi i këtij vendimi paraqet shkelje për të drejtat e njeriut.

“Askush që ka gradën shkencorë ‘doktor i shkencave’ dhe që ka kaluar moshën 50-vjeçare, e që paraprakisht nuk ka tri vite përvojë pune ky vendim është në kundërshtim me kushtetutën e Republikës së Kosovës dhe kundër lirisë dhe të drejtave të njeriut”, tha ai.

Ai paralajmëroi se studentët në ditët ne vijim do të organizojnë aksione simbolike dhe protesta para Rektoratit.