Fjalë Kyçe

Pas Francës dhe Holandës edhe Gjermania kalon 41 gradë Celsius

Pas Francës dhe Holandës edhe Gjermania kalon 41 gradë Celsius

Gjermania regjistroi sot për herë të parë një maksimum nxehtësie më të lartë se 41 gradë Celsius dhe, por pritet që temperaturat të rriten edhe më shumë, njoftoi shërbimi meteorologjik kombëtar (DWD).

Një rekord i ri provizor prej 41,5 gradë Celsius u mat sot në Lingen, në perëndim.

“Në shumë qytete, që një ditë më parë ishte regjistruar rekordi prej 40,5 gradë Celsius është tejkaluar gjithashtu”, sipas DWD-së.