Fjalë Kyçe

‘Pata një jetë mirë, jepjani një të riu’ – 99 vjeçarja me koronavirus refuzon respiratorin

‘Pata një jetë mirë, jepjani një të riu’ – 99 vjeçarja me koronavirus refuzon respiratorin

Suzanne Hoylaerts nga Binkom në Belgjikë 99 vjeçare, e infektuar me covid-19 ka bërë ka bërë një akt heroik, duke shfaqur dëshirën t’i shpëtoj jetën një të riu dhe të mos e pëdorë respiratorin ajo, duke thënë se kishte një jetë shumë të mirë për këto 99 vjet.

Suzanne ka thënë se në këto momente kur po dihen kufizimi i mjeteve mjekësore është shumë me rëndësi t’i shpëtohet jeta një të riu sesa asaj.

“Kam bërë një jetë shumë të mirë, kam jetuar e lumtur për 99 vjet. Ju lutem ma hiqni mu respiratorin dhe ia vendosni një të riu, a duhet të vazhdojë jetën”, ka thënë Suzzanne.

Suzanne Hoylaerts u shtrua në spital më 20 mars kur shëndeti i saj u përkeqësua për shkak se ishte infektuar nga koronavirusi.

Hoylaerts vdiq dy ditë pasi u shtrua në spital më datë 22 mars.