Fjalë Kyçe

Përmbytjet shkatërrojnë kampin e shqiptarëve në Francë, jetojnë në kushte çnjerëzore

Përmbytjet shkatërrojnë kampin e shqiptarëve në Francë, jetojnë në kushte çnjerëzore

Përmbytja e Garonne shkatërroi një kamp të improvizuar prej rreth pesëmbëdhjetë shqiptarësh në Toulouse në brigjet e lumit në rrethin Empalot. Viaoccitanie.it shkruan se uji përmbyti dhe shkatërroi një pjesë të shtëpive të tyre.

Njerëzit u kthyen për të jetuar një javë pas shirave të rrëmbyeshëm por për ta kushtet e jetesës janë çnjerëzore.

Shoqata humanitare Utopia 56 është e pranishme në krah të shqiptarëve për t’i ndihmuar, por mbetet e shqetësuar nëse ata qëndrojnë në këto kushte.

Shërbimet shtetërore po monitorojnë nga afër situatën, prcjell dosja.al. Prefektura kujtoi megjithatë se kur këta persona u larguan nga kampi të dielën, më 9 janar, nuk bënë asnjë kërkesë për strehim.