Fjalë Kyçe

Punëtorëve të sektorit privat nuk iu kompensohet puna gjatë festave

Sot ishte ditë feste zyrtare dhe institucionet nuk punuan.

Mirëpo, kjo datë e shënuar zyrtarisht edhe në Kalendarin e Festave, nuk vlen edhe për shumë punëtorë në sektorin privat që u desh të dalin në vendet e tyre të punës, raporton Klankosova.

Sipas drejtuesit të Sindikatës së Sektorit Privat, Jusuf Azemi, puna në këto ditë është e ligjshme por ka kushte që duhet plotësuar.

Të hënën edhe ata që duhet t’i kontrollojnë punëdhënësit a është plotësuar ky kusht janë në pushim.