Fjalë Kyçe

Qeveria franceze frikësohet për prani të dhunës ditëve në vijim

Qeveria franceze frikësohet për prani të dhunës ditëve në vijim

Qeveria franceze ka thënë se është e shqetësuar për “prani të madhe të dhunës” në Paris të shtunën që vjen, pasi lëvizja në rritje e “xhaketave te verdha” nuk po jep shenja se do të ndalet.

Nga qeveria kanë njoftuar se kanë larguar rritjet në buxhetin e vitit të ardhshëm, të parapara nga rritja e taksave të naftës – që ishte shkëndija që nxiti protestat në fillim.

Mirëpo pakënaqësitë në lidhje me politikat e qeverisë janë zgjeruar dhe protestat kanë shpërthyer edhe në lidhje me disa çështje tjera.

Ditën e enjte më shumë se 140 persona janë arrestuar në vetëm një protestë në lidhje me reformat e propozuar për sistemin e shkollave.

Protesta në Mantes-la-Jolie in Yvelines përfundoi në përleshje me policinë në afërsi te një shkolle.

Dhjetëra shkolla të tjera u bllokuan në qytete si Marsej dhe Paris.

Ndërsa, plani për protestat e “xhaketave të verdha” për të shtunën duket se do të vazhdojnë.

Protestat e fundit eskaluan në dhunë duke shkaktuar dëme në vlerë të miliona eurove.