Fjalë Kyçe

Rriten shqetësimet për vrasje, fajde dhe ngacmime seksuale

Rriten shqetësimet për vrasje, fajde dhe ngacmime seksuale

Vrasjet po shihen si kërcënim kyç për sigurinë publike, sipas një hulumtimi të Qendrës Kosovare për Studime të Sigurisë.

Pos kësaj, në barometrin e tre viteve të fundit, është rritur perceptimi i kosovarëve për veprat që i shohin si shqetësuese për sigurinë, e këtu përfshihen: fajdetë, plaçkitjet, dhuna në familje dhe në shkolla si dhe ngacmimet seksuale, raporton KTV.

Barometri i Sigurisë përfshin të dhëna për vitet 2016-2018.

Krahasuar me vitin 2016, rritje ka shënuar edhe numri i qytetarëve që mendojnë se aksidentet në trafik janë problem për sigurinë e Kosovës.

QKSS-ja publikon Barometrin Kosovar të Sigurisë që nga 2012 dhe aty thuhet se u kushtohet rëndësi perceptimeve të qytetarëve në lidhje me sigurinë publike dhe sigurinë personale.