Fjalë Kyçe

Rusia: SHBA krijoi koronavirusin vrasës si armë biologjike kundër Kinës

Rusia: SHBA krijoi koronavirusin vrasës si armë biologjike kundër Kinës

Rusia ka nisur një fushatë lajmesh të dyshueshme sipas të cilave SHBA ka krijuar koronavirusin vrasës në formën e një arme biologjike ndaj Kinës.

Ndërkohë Britania dhe SHBA kanë nisur luftën e re kundër “aktorëve dashakeq” të Vladimir Putin për përgënjeshtrimin e pretendimeve të rreme.

Zyrtarë të Shtëpisë së Bardhë thanë se Kremlini ka nisur disa qindra llogari në Facebook e Tëitter për përhapjen e keqinformimit.

Një prej tyre, Channel 1 i financuar nga Rusia thotë se dhe emri koronavirus është një referencë e fshehtë për origjinën amerikane të epidemisë.

Ata sugjerojnë një lidhje të largët mes President Donald Trump që vendos ‘kurorat e bukurisë’ dhe emrit ‘corona’ (kurorë) për virusin.

Lajmet që shpërndahen në këto faqe thonë se Donald Trump e ka prodhuar virusin në kuadër të “luftës ekonomike kundër Kinës.”

Sekretari britanik për Evropën e Eurazinë, Philip Reeker, tha: “Duke përhapur dizinformacion, aktorët rusë përsëri pop kërcënojnë sigurinë publike duke larguar vëmendjen nga kërcënimi global shëndetsor”.