Fjalë Kyçe

SBASHK i jep ‘goditjen’ e fundit MASHT-it, thotë se orët e humbura nuk zëvendësohen të shtunave

Përfaqësuesi i SHBASHK-ut, Ymer Ymeri, ka deklaruar se nuk do të ketë zëvendësim të orëve të humbura të mësimit ashtu siç i kërkon ministri Shyqiri Bytyqi.

“Ministri i arsimit e ka nxjerrë një vendim për zëvendësimin e orëve të humbura, janë 15 orë. Ne si SBASHK jemi befasuar me vendimin e tillë për shkak se është marrë pa asnjë konsultë me përfaqësuesit e punëtorëve dhe kur e din që ligji i pagave nuk i obligon ata. Asnjë ligj nuk shkruan që orët e humbura gjatë grevës duhen zëvendësuar”.

“Në kontratë shkruan që java mësimore duhet t’i ketë 20 orë mësim. Kurdo që zëvendësohen orët nuk e kanë efektin e mësimit të rregullt”.

“Askund nuk shkruan që duhet të kompensohen. Ne si Këshilli kemi vendosur që vendimin e ministrit ta qojmë në gjykatë, për shkak se shkaktari i humbjes së orëve mësimore nuk është SBASHK-u dhe nuk janë mësimdhënësit, sepse zgjidhja ka mundur të bëhet më e shpejte, por nuk është bë”.

“SHBASHK i garanton qytetarët se nuk ka inate”.

“Ne marrëveshjen atëherë e kemi bërë me krerët e shtetit, me kryeparlamentarin edhe kryeministrin. Në takim ka qenë i pranishëm edhe ministri i financave që e ka garantuar buxhetin”.

“I bëj ftesë drejtorëve të shkollave dhe drejtorive të mos bëjnë presione. Nëse ata bëjnë presion, ne do ta shpallim grevën në prill”.

“Një pjesë e madhe e prindërve janë kundër zëvendësimit të orëve të shtunave dhe ata kërkojnë që të gjendet një zgjidhje”.

Pra, te shtunave nuk do të ketë mësim, as në pushimin pranveror deri sa te tërhiqet vendimi dhe të vijë ai i gjykatës për këtë punë. Ky është vendimi i mësimdhënësve”, u shpreh Ymeri në rubrikën “Sytë 7” të programit të mëngjesit në Klan Kosova.