Fjalë Kyçe

Serbët aplikojnë në Ushtrinë e Kosovës

Rreth 300 pjesëtarë të komunitetit serb aplikuan për 70 vende pune në Forcat e Sigurisë të Kosovës dhe në Ministrinë e FSK-së.

Institucionet janë të vendosur se forcat e reja do të jenë multietnike dhe në interes të të gjithë qytetarëve të Kosovës, shkruan KP.

Ministri i FSK-së, Rustem Berisha, Ministër në Ministria e Mbrojtjes, tha në një intervistë me KosovaPress se në tre muajt e parë të këtij viti do të mbushen vendet vakante tëlëna nga largimi i serbëve nga FSK.

“Pothuajse 300 anëtarë të komunitetit serb aplikuan për 70 vende pune dhe ata janë të interesuar të jenë pjesë e strukturës sonë … Në tre muajt e parë kemi në plan të mbushim pozitat me pjesëtarët e komunitetit serb”, tha Berisha.

Ai tha se ata janë shumë të vendosur të jenë multietnike të FSK-së dhe se, siç tha ai, do të përfaqësonin të gjithë qytetarët e Kosovës dhe do të punonin në interes të të gjithë qytetarëve.