Fjalë Kyçe

Serbët e veriut thonë se nuk bëhet nami nëse Kosova s’i lejon zgjedhjet

Serbët e veriut thonë se nuk bëhet nami nëse Kosova s’i lejon zgjedhjet

Për herë të parë pas 10 vjetësh, zgjedhjet serbe nuk do të mbahen në territorin kosovar.

Votimet për president e Kuvend të ri në Serbi, që mbahen më 3 prill, qeveria në Prishtinë nuk i lejoi të organizohen në tokën e saj.

Serbëve që jetojnë në veri të Kosovës nuk po u pëlqen aq ky vendim, megjithatë janë pro harmonisë ndëretnike.

Pritshmëritë kosovaro-veriorët i kanë të ulëta nga këto zgjedhje, edhe pse votimi këndej kufirit iu pamundësua.

E shoqëria civilë këtu nuk beson se ky zhvillim do të sjellë probleme dhe se mënyra e vetme në këtë pikë është transporti i organizuar, siç u bë për referendum më 15 janar.

Sipas tyre, një vendim i tillë i Prishtinës zyrtare ishte i pritshëm sipas situatës aktuale.