Fjalë Kyçe

Serbët planifikojnë projekte në Kosovë

Serbët planifikojnë projekte në Kosovë

Drejtori i të ashtuquajturës Zyrë për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriq, ka pritur 50 fëmijë serbë nga Kosova dhe atyre u ka thënë se është obligim i qytetarëve të Serbisë që të përkujdesen për ta, transmeton Koha.net.

Siç përcjell gazeta beogradase “danas”, Gjuriq i ka thënë u fëmijëve se” Beogradi është kryeqyteti i tyre, e Serbia është shteti i tyre”.

Ai ka shtuar se në Kosovë funksionon universiteti me më shumë se 10, 5 mijë studentë dha se ai, për nga cilësia, është njëra nga “qendrat më të mira universitare” .

“Sivjet i kemi 149 projekte që përfshijnë rinovimin dhe ndërtimin e shkollave të reja. Shpresojmë se deri në shtator 100 shkolla do të kenë mësimore të reja e bashkëkohore”, ka thënë Gjuriq.

Ai ka shtuar se duhet një punë e madhe që vërtet të mundë të mbete në Kosovë