Fjalë Kyçe

SHBA me interceptorë të rinj kundër ‘fuqive armike’

SHBA me interceptorë të rinj kundër ‘fuqive armike’

Presidenti i SHBA Donald Trump ka njoftuar planet për 20 interceptues të rinj të bazuar në tokë që do të vendosen në Alaska, të cilat mund të “mbrojnë çdo qytet” në vend.

Duke folur në Pentagon të enjten, Trump njoftoi detajet e një “Rishikimi të Mbrojtjes së Raketave” të ndërmarrë nga administrata e tij. Raporti i ri përvijoi “gjashtë ndryshime të mëdha” në strategjinë e mbrojtjes raketore të SHBA, duke përfshirë edhe interceptorët e Alaskës.

Trump tha se qëllimi është që Shtetet e Bashkuara të jenë në gjendje të “ndërpresin çdo lëshim raketash nga fuqitë armiqësore, apo edhe nga kompetencat që bëjnë një gabim”.

“Bota po ndryshon dhe ne do të ndryshojmë shumë më shpejt se pjesa tjetër e botës”, tha presidenti amerikan duke shtuar se vendi nuk mund të “thjesht të ndërtonte më shumë të njëjtën gjë ose të bënte vetëm përmirësime në rritje”.

Trump vuri në dukje në mënyrë specifike një provë të lëshimit të raketave iraniane që dështoi të martën dhe ishte kritikuar nga Shtëpia e Bardhë.