Fjalë Kyçe

SHBA tërhiqet nga Afganistani

SHBA tërhiqet nga Afganistani

Ushtria amerikane ka filluar tërheqjen nga dy baza në Afganistan, sipas burimeve zyrtare të paemërtuara të SHBA.
Njëra nga bazat është në kështjellën e talibanëve.

Forcat amerikane kanë filluar tërheqjen nga Lashkar Gah, kryeqyteti i provincës Helmand dhe nga provinca Herat në perëndim, tha një zyrtar.

Tërheqja është pjesa e parë e një marrëveshje të nënshkruar më 29 shkurt në Doha nga SHBA dhe rebelët. /kp/