Fjalë Kyçe

“Shi meteorësh” në fund të vitit 2018, ja kur mund t’i ndiqni

“Shi meteorësh” në fund të vitit 2018, ja kur mund t’i ndiqni

Ngjarja spektakolare pritet që të përkojë me një shkëmb hapësire të quajtur kometa e Krishtlindjeve, e destinuar që të jetë më e ndritshme e vitit.

Ata që dëshirojnë të kapin një paraqitje të shkurtër të kometës së Krishtlindjeve, do të duhet të shkojë në një vend të errët dhe të shikojë në jug.

Ndërkohë, meteorët “Geminid” do të bëhen më të dukshme nga toka të enjten dhe të premten, transmeton lajmi.net.

Për personatnë zonat me ndriçim të ulët të dritës, pa smog dhe qiej të pastër, Geminidët janë të dukshëm në sy të lirë, pa nevojën e pajisjeve të specializuara.

Kometa fluoroshente me ngjyrë të kaltër do të përfshijë 7.1 milion kilometra të planetit tonë.