Fjalë Kyçe

Shkon në spital me dhimbje në bark, mjekët i heqin mbi 2 mijë gurë

Shkon në spital me dhimbje në bark, mjekët i heqin mbi 2 mijë gurë

Një dietë të shëndetshme nuk është aspak e lehtë. Por heqja e ushqimit të shëndetshëm çdo ditë mund të çojë në situata shumë serioze si kjo grua.

Znj. Wang shkoi në spital për shkak të disa dhimbjeve të stomakut. Pas analizave të nevojshme, mjekët gjetën gurë rreth një centimetër në diametër në barkun e saj.

Në fund të heqjes së tyre, infermierët duhej të numëronin gurët e vegjël dhe arritën numrin e jashtëzakonshëm prej mbi 2 mijë. Jeta e zonjës Wang ishte krejtësisht e parregulluar: ajo ngrihej herët, nuk hante mëngjes dhe konsumonte ushqime të yndyrshme gjatë gjithë ditës.

Shpesh shfaqja e gurëve të tëmthit është e lidhur me një nivel shumë të lartë të kolesterolit. Këtu janë simptomat më të zakonshme: dhimbje akute në pjesën e sipërme të barkut, në qendër ose në të djathtë; dhimbje nën sternum, e cila mund të përhapet në blades sup dhe shpatullën e djathtë; ënjtje; ethe; dhimbje stomaku; fryrje; sy dhe lëkurë e verdhë; urina e errët; vjellje.

Sidoqoftë, mënyra më e mirë për të parandaluar formimin e gurëve është një dietë e ekuilibruar dhe një aktivitet i shëndetshëm fizik.