Fjalë Kyçe

Shtetet që nuk kanë konfirmuar asnjë rast me COVID-19

Shtetet që nuk kanë konfirmuar asnjë rast me COVID-19

Coronavirusi ende nuk është konfirmuar në vetëm gjashtë nga 193 vendet që janë anëtare të plota të Kombeve të Bashkuara, dhe sipas Organizatës Botërore të Shëndetit (OBSH), ka njerëz të infektuar në të gjitha kontinentet përveç Antarktidës.

Vendi i fundit ku u regjistrua virusi vdekjeprurës është Palau, dhe ky arkipelag i Paqësorit me qindra ishuj është pjesë e Australisë dhe Oqeanisë, kontinenti me numrin më të madh të vendeve që nuk janë prekur nga coronavirusi.

Vendi më i madh në të cilin, të paktën zyrtarisht, asnjë rast i coronavirusit nuk është konfirmuar është Koreja e Veriut, autoritetet e së cilës vendosën në karantinë qytetin Kaesong më 26 korrik, jo shumë larg kufirit me Korenë e Jugut, pasi një person dyshohet se ishte infektuar me një u zbulua virusi vicioz.

Sidoqoftë, ato dyshime nuk u konfirmuan, kështu që, përkundër rezervave të ekspertëve të shumtë mjekësorë botërorë, Koreja e Veriut është zyrtarisht e listuar si një vend ku coronavirusi nuk ka hyrë.

Turkmenistani është vendi i dytë aziatik që nuk e ka konfirmuar praninë e coronavirusit, megjithëse kufizohet me Iranin, ku janë regjistruar më shumë se 800.000 njerëz, si dhe Kazakistanin, i cili regjistron pothuajse 125.000 raste të infeksionit.

Ka pasur raporte sporadike të qytetarëve turkmenë që kishin simptoma të coronavirusit, madje edhe vdekje të supozuara, por autoritetet deri më tani nuk kanë raportuar asnjë rast të infeksionit.

Katër vendet e mbetura ku coronavirusi nuk është konfirmuar janë të vendosura në Oqeani, dhe më të populluarat prej tyre janë Kiribati, i cili ka rreth 120.000 banorë. Vendi më i vogël pa coronavirus është Nauru, i cili ka vetëm 12,000 banorë.

Më poshtë është një listë e shteteve anëtare të plota të OKB -së në të cilat asnjë rast i infektimit me coronavirus nuk është konfirmuar:

Azi: Koreja e Veriut, Turkmenistani.

Australi dhe Oqeani: Kiribati, Nauru, Tonga, Tuvallu.