Fjalë Kyçe

Specialisti i ISHP-së: Covid19 rriti numrin e të infektuarve në verë, ndryshe nga çfarë ishte parashikuar

Specialisti i ISHP-së: Covid19 rriti numrin e të infektuarve në verë, ndryshe nga çfarë ishte parashikuar

Specialisti në ISHP Artan Simaku është shprehur se koronavirusi Covid-19, veproi ndryshe nga viruset respiratore.

Sipas tij, me ardhjen e verës nuk u ul numri i personave të infektuar, por është rritur.

“Në fillim të epidemisë u fol se me ardhjen e verës, mund të ulej virulenca e virusit dhe shkalla e transmetueshmërisë.

Kjo ishte një hipotezë që nuk u vërtetua, në fakt u ndikua e kundërta.