Fjalë Kyçe

Studimi i fundit: Dimri do rrisë numrin e rasteve me Covid-19

Studimi i fundit: Dimri do rrisë numrin e rasteve me Covid-19

Temperaturat më të ftohta në dimër do të çojnë në një rritje të përhapjes së COVID-19, kanë konfirmuar shkencëtarët.

Studiuesit nga India hulumtuan marrëdhëniet midis temperaturës mesatare të një vendi dhe numrit të rasteve të COVID-19, transmeton lajmi.net.

Ata gjetën një lidhje të konsiderueshme midis vendeve që kanë përjetuar temperaturë më të ftohtë mjedisore dhe shpërthime në shkallë më të madhe, sipas medieve britanike.

Zbulimet mund të tregojnë se telashet mund të dalin në horizont për kombet e hemisferës veriore.

Në përputhje me rrethanat, thanë studiuesit, vera mund të sigurojë rrugë për të luftuar kundër virusit.

Të dhënat u mblodhën nga fundi i marsit deri në mes të prillit.