Fjalë Kyçe

Studimi interesant që cilëson persona inteligjentë ata që shajnë

Studimi interesant që cilëson persona inteligjentë ata që shajnë

Një studim ka thyer përfundimisht mitologjinë në lidhje me sharjet, duke i cilësuar personat që ofendojnë si më inteligjent.

Studimi konkludon se një fjalor i pasur me fjalë ofenduese është një shenjë e fuqisë retorike, transmeton lajmi.net.

Poashtu, qëndrimi zgjuar deri vonë është i lidhur me inteligjencë të lartë. Presidenti Obama, Winston Churchill dhe Charles Darwin njihen për aktivitetet e kryera përgjatë orëve të vona.

Ndër të tjera, një studim nga Universiteti i Minesota-s sugjeron se tavolina e ç’rregullt është e ndërlidhur me inteligjencë.

“Ambientet e ç’rregullta duket se inspirojnë thyerjen e traditave dhe mund të prodhojnë mendjemprehtësi”, deklaroi shkencëtari psikologjik Katlin Vohs