Fjalë Kyçe

Trump i vë 10 për qind taksë shtesë Kinës në produktet e saj

Amerika do ta rrisë tarifën e shpallur ndaj produkteve të Kinës.

Këtë e ka konfirmuar Presidenti Donald Trump përmes llogarisë së tij në Twitter ku ka thënë se do nga një shtatori do të ketë një tarifë shtesë prej dhjetë përqind për produktet që importohen nga Kina në SHBA.

 “Derisa bisedimet të zgjashin SHBA do të fillojnë nga 1 shtatori vënien e një tarife shtesë prej dhjetë përqind për të mira dhe shërbime në vlerë prej 300 miliardë dollarësh”, ka thënë Trump.

“Kjo nuk përfshinë mallrat në vlerë 250 miliardë dollarë që janë tarifuar me 25 përqind”.