Fjalë Kyçe

Trump kundër Indisë: Stop trajtimit preferencial

Presidenti i SHBA Donald Trump hap një front të ri kundër Indisë.

Ndërsa marrëveshja me Kinën duket akoma dhe më afër, manjati i njofton Kongresit qëllimin për t’i dhënë fund programit që garanton trajtim preferencial në Nju Delhi , duke lejuar pasuritë e “bërë në Indi” prej 5.6 miliardë dollarësh që të hyjnë në SHBA pa taksa.

“India nuk i siguron Shteteve të Bashkuara qasje të drejtë dhe të arsyeshme në tregjet e saj”, tha numri një i Shtëpisë së Bardhë.