Fjalë Kyçe

Vajza 11-vjeçare ka vetëm një dëshirë për ditëlindje, por kjo pu ua then zemrat prindërve

Vajza 11-vjeçare ka vetëm një dëshirë për ditëlindje, por kjo pu ua then zemrat prindërve

Një vajzë që ndjen dhimbje të vazhdueshme “sikur të kishte djegie të shkallës së tretë” tha se ajo nuk dëshiron të jetojë deri në ditëlindjen e saj të ardhshme.

Imarni Chowdhury, 11 vjeçare, vuan prest cistit interstitial – një çrregullim kronik i pashërueshëm i shkaktuar nga mangësitë në qarkullimin e fshikëzës.

E reja, e cila gjithashtu ka epilepsi dhe narkolepsi, merr doza të rënda të ilaçeve kundër dhimbjes, pasi edhe kalimi i urinës mund të jetë tronditëse.

Babai i saj, Rahman Chowdhury, tha se ajo ‘nuk kishte pasur kurrë fëmijëri’ për shkak të shkallës së dhimbjes së saj.

Ai tha: “Ajo nuk ka patur fëmijëri. Njerëzit nuk kanë asnjë ide se sa e madhe është dhimbja. Është sikur djegiet e shkallës së tretë ose kanceri i Fazës Katër.

“Kur e pyeta se çfarë donte për ditëlindjen e saj javën e ardhshme, ajo tha se ajo thjesht dëshiron të vdesë.

“Ajo është kaq e dobët, ajo ka humbur shumë klasa të saj. Ne nuk mund të bëjmë shumë si një familje, sepse ne duhet të jemi pranë Imarnit vazhdimisht. Të gjitha ajo që mund të bëjë është të ulen dhe të shikojë filmat vizatimorë në TV për t’ia hequr mendjen nga sëmundja.

“Ajo vuan nga epilepsia dhe narkolepsia. Ajo donte vallëzimin dhe notimin dhe vozitjen me skuterin e saj dhe është e vështirë për të që të shohë vëllezërit e motrat e saj duke u hedhur në një vaskë të nxehtë ose duke hipur në biçikletat e tyre.