Fjalë Kyçe

Vajza e Kadaresë zgjidhet zv/presidente e Asamblesë së Përgjithshme të OKB

Vajza e Kadaresë zgjidhet zv/presidente e Asamblesë së Përgjithshme të OKB

Besiana Kadare, vajza e shkrimtarit të njohur shqiptar Ismail Kadare, do të jetë zv.presidente e OKB-së dhe përfaqëson Shqipërinë, e cila u përzgjodh në sesionin e 75-ë të Asamblesë së OKB.

Kadare thotë se është një privilegj dhe përgjegjësi e jashtëzakonshme të ketë një post kaq të rëndësishëm, ndërkohë sqaron se Shqipëria do të përfaqësojë Europën Lindore në OKB, përfshirë Ballkanin, Rusinë, Ukrainën, Bjellorusinë, Armeninë etj.

Ndërkohë president i Asamblesë së Përgjithshme në OKB u zgjodh ambasadori turk, Volkan Bozkir, për të cilin Kadare thotë se mezi pret të punojë në një sesion historik.

Statusi i Besiana Kadaresë

Krenare të njoftojmë se Shqipëria është zgjedhur Zëvendës Presidente e seancës së 75-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara! Është një nder i veçantë të shërbejë si VP i këtij sesioni historik dhe mezi pres të punoj me Ambasadorin Volkan Bozkir, presidentin e sapozgjedhur të Asamblesë së Përgjithshme nga Turqia.

Është një privilegj i tillë dhe një përgjegjësi e jashtëzakonshme për t’i shërbyer vendit tim në këtë post të rëndësishëm, me një shikueshmëri të madhe në arenën ndërkombëtare.

Secili grup rajonal në KB përfaqësohet me një Zëvendës President në Asamblenë e Përgjithshme. Shqipëria do të përfaqësojë Grupin e Evropës Lindore (anëtarët e EEG përfshijnë Ballkanin, Evropën Lindore, Rusinë, Ukrainën, Bjellorusinë, Azerbaidjanin, Armenia etj.)