Fjalë Kyçe

Vdes një person nga cigaret elektronike

Vdes një person nga cigaret elektronike

Zyrtarët shëndetësorë amerikanë kanë thënë se një pacient ka vdekur pas një sëmundjeje të rëndë të traktit respirator, të cilët e kishte marrë nga thithja e të ashtuquajturave cigare elektronike.

Agjencia për shëndetësi në Illinois të Shteteve të Bashkuara tha se pacienti është mes moshës 17 dhe 38 vjeçare. Rasti u shënua në kohën kur është shënuar rritje e numrit të sëmundjeve të mushkërive në ShBA. Mjekët thonë se kjo po shkaktohet nga përdorimi i cigareve elektronike.

Qendra për Kontroll dhe Parandalim të Sëmundjeve njoftoi se rreth 200 persona në Shtetet e Bashkuara janë shtrirë në spital për shkak të thithjes së këtyre cigareve, të cilat reklamohen si më të pak dëmshme se duhani.

“Jemi të pikëlluar nga lajmi për vdekjen e parë nga përhapja e sëmundjes së mushkërive te personat që përdorin cigare elektronike”, tha drejtori i kësaj qendre, Robert Redfield. “Kjo vdekje tragjike tregon për rrezikun që vjen nga këto cigare”, shtoi ai.

“Përdoruesit e cigareve elektronike marrin shumë substanca për të cilat kemi shumë pak informata rreth dëmeve që i shkaktojnë”, tha Redfield.

Personat e prekur nga sëmundjet e mushkërive kanë shfaqur simptoma të kollës, shkurtim të frymëmarrjes, plogështi, vjellje dhe diarre, shkruan “BBC”.