Fjalë Kyçe

Vula e Skënderbeut që ruhet në Danimarkë

Vula e Skënderbeut që ruhet në Danimarkë

Kjo është vula e Gjergj Kastriotit-Skënderbeut e cila ruhet në Muzeun Kombëtar të Danimarkës.

Mendohet se kjo vulë është krijuar në kohën kur Skënderbeu është emëruar kryekomandant i kryqëzatës së koalicionit evropian në vitin 1463.

Skënderbeu përveç që mbrojti Evropën nga perandoria osmane për 25 vjet, më vonë është bërë edhe motivim dhe simbol i Evropës.