Fjalë Kyçe

Zbulohen pamjet kur skiatorin e zë orteku në bjeshkë

Zbulohen pamjet kur skiatorin e zë orteku në bjeshkë

Ky është momenti i tmerrshëm kur një skiator varroset i gjallë nga një ortek para se të shpëtohej nga dy miqtë e tij.

Një kamerë e vendosur në helmetën e tij ka regjistruar momentin e lëshimit të tij nga një majë mali në Utah.

Skiatori i paidentifikuar ndjek një shteg në mes të pemëve para se të binte poshtë kodrës në borën e madhe. Por, ndërsa ai shkon mbi një kreshtë, ai bie, duke shkaktuar një ortek.

Ai udhëton rreth 200 metra në një vërshim të bores së bardhë dhe përfundimisht ndalet pasi bora bie mbi të dhe e varros poshtë sipërfaqes.

Skiatori pastaj mund të dëgjohet duke bërë thirrje për ndihmë pasi ai nuk është në gjendje të lirohet nga bora sipër tij.

Miqtë e tij Colby Stevenson dhe John Brown dëgjuan britmat e tij kur e zuri orteku. Ata e bën një xhep, kështu që ai ishte në gjendje të marrë frymë.

Ata i thonë “Të kapëm mik” pasi arrijnë ta lirojnë nga dëbora. Ai përgjigjet: ‘Faleminderit djem. Shumë faleminderit.’