Fjalë Kyçe

Zbulohet se në cilën rrugë ‘shkeli’ Jezusi për të mbërritur në Jeruzalem

Zbulohet se në cilën rrugë ‘shkeli’ Jezusi për të mbërritur në Jeruzalem

“Rruga Pilgrim” 2,000 vjeçare, e cila shërbeu si rrugë kryesore për vizitorët në tempullin e lashtë hebre, thuhet se është rruga të cilën Jezusi e përdori për të mbërritur në Jerusalem, trasnmeton Gazeta Metro.

Ky zbulim i izraelitëve i cili shërbeu si rrugë kryesore për vizitorët në tempullin e lashtë hebre, u zbulua rastësisht në vitin 2004 nga punëtorët që ndreqnin një tub të thyer në një fushën me patate, ndërsa u punua shumë këto vit në të.

Rruga prej 350 oborresh çoi në tempull nga një burim i njohur si Pishina e Siloamit, ku pelegrinët do të pastroheshin para se të vizitonin tempullin.

Projekti shumëvjeçar për të gërmuar nën lagjen më së shumti palestineze të Silwanit u financua nga donatorët, duke përfshirë miliarderin Rus Roman Abramovitch, republikanët megadonor Sheldon Adelson dhe themeluesin e Oracle Larry Ellison.