Fjalë Kyçe

Limaj dhe ministri Shala vizituan punimet në Zonën Ekonomike në  Budrikë të Vitisë 

Limaj dhe ministri Shala vizituan punimet në Zonën Ekonomike në  Budrikë të Vitisë 

Zëvendëskryeministri Fatmir Limaj, së bashku me ministrin e Ministrisë së Tregtisë dhe Industri 
(MTI), Endrit Shala kanë vizituar Parkun e Biznesit në Budrikë të Vitisë për të parë nga afër punimet që 
janë duke u bërë. 
  
Me këtë rast, zv/kryeministri Limaj tha se ndërtimi i kësaj Zone Ekonomike do të ndikojë në hapjen e 
vendeve të reja të punës dhe në zhvillimin ekonomik të kësaj ane. “Së bashku me ministrin Shala erdhëm t’i vizitojmë punimet në këtë impiant ekonomik, që është një zonë ekonomike që besoj se me 
përfundimin e saj do jetë një puls i mirë i këtij rajoni. Kjo do të shtojë edhe buxhetin e Komunës Vitisë 
si dhe do shtojë numrin e punësimeve, që do t’i japë një shtytje zhvillimit ekonomik të zonës së Vitisë 
dhe të Gjilanit”, potencoi zv/kryeministri Limaj. 
 
Ndërsa, ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala theksoi se investimi në këtë zonë kap vlerën e 1.8 milionë eurove. “Sot bashkë me zv/kryeministrin Limaj ishim për ti parë punimet që janë duke u 
zhvilluar në zonën e punimeve në Viti, investim ky prej 1.8 milionë eurosh, që ka për qëllim krijimin e 
parakushteve për të bërit biznes në këto zona”, theksoi ministri Shala. 
 
Ministri Shala bëri të ditur se shumë shpejt punimet do të fillojnë edhe në Zonën Ekonomike në 
Malishevë, që do jetë një zonë ekonomike në dispozicion të diasporës.