Fjalë Kyçe

Zvicra dhe Britania e Madhe nënshkruajnë marrëveshje për tregtinë pas Brexit-it

Zvicra dhe Britania e Madhe nënshkruajnë marrëveshje për tregtinë pas Brexit-it

Zvicra dhe Britania e Madhe nënshkruan sot në Bernë një marrëveshje që do t’i mundësojë vazhdimin e marrëdhënieve ekonomike dhe tregtare mes dy shteteve pas Brexit.

Dy shtetet kanë nënshkruar në këtë kuadër, këto muajt e fundit marrëveshje për transportin rrugor, transportin ajror, sigurimet dhe lëvizjen e lirë të personave.

Marrëveshja për tregtinë u nënshkrua sot nga ministri britanik i Tregtisë së Jashtme, Liam Fox dhe ministrit zviceran të Ekonomisë, Guy Parmelin u zgjerua në Principatën e Lihtenshtejnit, në rolin e unionit doganor, Zvicër-Lihtenshtejn.