Fjalë Kyçe

Ananasi ndihmon në tretjen e ushqimit

Ananasi ndihmon në tretjen e ushqimit

Ananasi është një frutë tropikale e cila është e shijshme dhe e shëndetshme, transmeton Klan Kosova.

Së pari ky frutë u kultivua në Amerikën e Jugut, ku thuhet se eksploruesit e hershëm evropianë menduan se kjo ngjanë me një pishë.

Pos shijes ananasit kanë enzima të cilat ndihmojnë në tretjen e e ushqimit.

Një studim tregoi se përdorimi i ananasit ndihmoi në tretjen e ushqimit, pasi enzimat e grupit bromelain, janë ato që e ndihmojnë këtë.