Fjalë Kyçe

Brokoli detoksifikon gjithë organizmin

Brokoli detoksifikon gjithë organizmin

Brokoli ka një efekt të fortë dhe pozitiv në sistemin e detoksifikimit të organizmit dhe është përgjegjës për kombinimin e tre fitonutrientëve, të cilat janë në një kombinim të veçantë në këtë ushqim.

Këta tre elementë ndihmojnë të gjitha hapat në procesin edetoksifikimit të organizmit – aktivizimi, neutralizimi dhe eliminimi isubstancave të padëshirueshme, transmeton kp.

Brokoli gjithashtu përmbannjë kombinim jashtëzakonisht të fortë të vitaminave A dhe K, dhe për ata që nukkanë vitaminë D, kjo perime është një ushqim ideal që duhet të përfshihet nëdietë.    

Një tjetër pasuri e dobishme e brokolit është një efekt antiinflamator, dhe në uljen e kolesterolit të keq.