Fjalë Kyçe

Çfarë i ndodh trupit kur konsumoni Coca Cola?

Çfarë i ndodh trupit kur konsumoni Coca Cola?

Pasi keni pirë një kanaçe Coca Cola në dhjetë minutat e parë 10 lugë sheqer depërtojnë në sistemin tuaj trupor, të cilat organizmi i përballon falë acidit fosforik.

Pas 20 minutave: Sheqeri që keni marrë nga pirja e Coca Cola ju provokon një shpërthim të insulinës, mëlçia juaj përgjigjet dhe shndërron në yndyrë sa më shumë sheqer që të mundet, dhe ende shumë sheqer, mbetet.

Pas 40 minutave: Absorbimi i kafeinës është tashmë i plotë, arteriet tuaja zgjerohen, rritet tensioni i gjakut dhe mëlçia vazhdon të hedhë sheqer në gjak, përçuesit e adenozinës në trurin tuaj janë bllokuar dhe janë të përgjumur, njofton Klan Kosova.

Pas 45 minutave: Trupi juaj rrit prodhimin e dopaminës duke ngacmuar qendrat e kënaqësisë në trurin tuaj, është e njëjta mënyrë me të cilën funksionon heroina në trurin tonë.

Pas 60 minutave: Tani ju do të keni një përplasje të sheqernave, do të bëheni nervoz ose do të ndjeni ngathtësi, ndërkohë, ju keni nxjerrë ujin që kishte Coca Cola që pitë, por bashkë me të edhe ushqyesit e çmuar që trupi juaj do të mund të përdorte për të përballuar aktivitetet ditore dhe për të ndërtuar e ruajtur eshtra dhe dhëmbë më të fortë.