Fjalë Kyçe

Coronavirus – Parandalimi i thjeshtë dhe mjeti juridik, Dr. Torsunov

Coronavirus – Parandalimi i thjeshtë dhe mjeti juridik, Dr.  Torsunov

Shkencëtari dhe mjeku Vedic Oleg Torsunov dha disa këshilla për një turmë prej 600 dëgjuesve se si të mbrohen nga koronaviruset (SARS-CoV-2). Ekstrakt nga ligjërata e fundit (17 Mars 2020) në qytetin rus Omsk.

Para se të filloj ligjëratën, do të doja të them diçka. Virusi që aktualisht po përhapet frikë në të gjithë botën, në fakt, ekziston dhe është në të vërtetë i rrezikshëm. Rreziku i tij është që parandalon trupin e njeriut të mbrohet kundër pneumonisë bakteriale. Vetë virusi nuk i vret njerëzit. Këto janë baktere që, pasi virusi të jetë vendosur në trup, mund të pushtojë mushkëritë.

Kjo përhapje bakteriale në të vërtetë mund të përparojë shumë shpejt. Pneumonia bakteriale mund të ndodhë 7 ditë pas kontaktit me virusin. Për shembull, pasi udhëton me aeroplan, një person i infektuar mund të ketë edemë pulmonare për shkak të ngarkesës së rëndë të punës.

Ka edhe një lajm të mirë. Ndërkohë, unë kam studiuar mënyra për të luftuar shumë infeksione virale për 15 vjet. Unë mund t’ju them me siguri se ne lehtë mund të luftojmë koronavirusin. Me ndihmën e xhenxhefilit. Nëse përtypni një pjesë të vogël xhenxhefili në ditë, tri herë në ditë dhe pini një pije të nxehtë me shafran të Indisë dhe mjaltin në të njëjtën kohë, në përgjithësi nuk do të jeni në gjendje të merrni viruset. Thjesht nuk do të jetë e mundur.

Përndryshe unë do të pyesja organizatorët tani: a u shpërndani një pjesë të xhenxhefilit vizitorëve tuaj? Po. Por unë ju thashë që ju duhet të merrni xhenxhefilin dhe ta shpërndani në audiencë. Sigurohuni që të merrni xhenxhefilin dhe ta shpërndani në dëgjuesit tuaj në mënyrë që njerëzit të mund ta përtypin atë. Nuk mund ta vazhdoj seminarin sepse 600 persona në klasë do të rrezikojnë shumë.

Pra, në çdo kohë, organizatorët do t’ju japin copa xhenxhefili. Nga sot, gjithmonë do të sigurohem që njerëzit të marrin xhenxhefil në fillim, para klasës, përpara se të futen edhe në klasë. Njerëzit duhet të përtypin xhenxhefil para ose gjatë klasës, në këtë rast sigurisht që nuk do të ketë asnjë rrezik.

Në këtë pikë, siç e shoh unë (në një nivel delikate), nuk ka njerëz të infektuar në klasë. Nga sot, zbatohet komanda e higjienës “Përtypje Xhenxhefil çdo ditë”. Ju duhet ta mësoni atë. Herët a vonë numri i të infektuarve në Rusi do të rritet. Kushdo që nuk e merr seriozisht këtë problem, do t’i nënshtrohet vdekjes. Probabiliteti i vdekjes nga efektet e këtij virusi është 5%. Kjo do të thotë nga 100 të infektuar, 5 vdesin. Dhjetë të tjera janë në gjendje kritike.

Nëse përtypni dhe lëpini xhenxhefilin, virusi nuk ka asnjë shans. Fuqia e xhenxhefilit nuk duhet të nënvlerësohet. Unë kam trajtuar njerëz nga të gjitha llojet e infeksioneve virale për shumë vite. Gama e ushqimeve që unë përdor është shumë e vogël:

Xhenxhefil, shafran i Indisë, degëza pishe, bredhi bredhi, fara mustardë të verdhë, piper i bardhë. Të gjitha këto ushqime kanë fuqinë për të shkatërruar një shumëllojshmëri të gjerë të viruseve.

Kur Festivali i Blagost (rreth 1500 pjesëmarrës) zhvillohet në Rusi në maj, unë do të sigurohem që të gjithë këta komponentë janë në dispozicion në mënyrë që njerëzit të mos infektohen. Në këtë festival nuk ka raste të sëmundjes dy herë në vit, megjithëse njerëzit ulen krah për krah në dhoma të mëdha për orë të tëra duke dëgjuar leksione.

Pra, përsëri: virusi në vetvete nuk është aq i fuqishëm. Nëse përtypim xhenxhefil çdo ditë, në asnjë mënyrë. Unë fluturoj nga qyteti në qytet çdo javë. Nuk dua të them as maskë mbrojtëse, sepse e di se sa është xhenxhefili i fuqishëm. Unë gjithmonë e kam me vete në çantën time.

Në një nivel delikate, unë shoh kush është i infektuar dhe kush jo. Në të vërtetë ka shumë më të infektuar sesa ka në media. Pashë shumë prej tyre në aeroporte dhe aeroplan.

Mos u frikësoni. Pasojat nuk do të jenë aq të këqija sa media. Thjesht duhet të përtypni xhenxhefilin. Tregoni të afërmve gjithashtu. Nëse ju dhe të gjithë rreth jush e bëni këtë, askush nuk do të infektohet. Duhet përtypur tre herë në ditë. Padyshim që funksionon rreth 3 deri në 4 orë.

Shikoni. Ka njerëz që kanë probleme me alergji të ndryshme. Për shembull, kur prekin ose konsumojnë madje edhe ushqime të caktuara, ato menjëherë ndeshen me probleme. Shkon aq larg sa unë mund të tokës në situata jetësore. Tani duhet të imagjinoni që ky koronavirus ka një reagim alergjik ndaj xhenxhefilit. Si shumë viruse, edhe ky virus nuk transmeton xhenxhefil fare. A kuptohet gjithçka këtu?

Fëmijëve mund t’u ofrohet xhenxhefil në një kombinim të holluar me ujë dhe pak mjaltë, përndryshe është shumë i hidhur për ta.

Ekziston një metodë tjetër që na lejon të luftojmë virusin në mënyrë efektive. Kjo metodë është edhe më efektive sesa thjesht konsumimi i xhenxhefilit. Vendosni një copë xhenxhefili në një copë pëlhure, pastaj mbështilleni atë rreth kyçit të dorës së majtë, ku ora zakonisht vishet. Kjo faqe është e hapur për 24 orë. Trupi delikate dhe, në përputhje me rrethanat, trupi material do të reagojë menjëherë. Ne gjithashtu mund të përdorim këtë metodë si një profilaksi, por kini kujdes pasi mund të shkaktojë tension në trup nëse përdorni xhenxhefil në këtë mënyrë. Nëse tashmë keni një virus të etheve, mos u shqetësoni. Bashkangjitni një copë xhenxhefil të thjeshtë në dore tuaj të majtë dhe koronavirusi juaj do të ulë menjëherë shpirtin. Dy deri në tre ditë më së voni. Një pjesë e freskët e xhenxhefilit duhet të jepet çdo ditë në foshnjëri. Especiallyshtë veçanërisht i përshtatshëm për koronavirusin. Një copë shafran i Indisë gjithashtu mund të lidhet me dore të majtë.

Aktualisht, fëmijët janë më pak të prekur. Pjesa dërrmuese e fëmijëve nuk marrin fare simptoma nëse tashmë keni virusin. Ndikon te te rriturit dhe te moshuarit sidomos, sidomos te te rriturit dhe burrat e moshuar. Fëmijët vuajnë më së paku. Ata mund të jenë bartës, por për shumicën e tyre virusi nuk është i rrezikshëm.

Pastaj përsëri: koronavirusi është i dobët në vetvete. Nëse ai do të kishte forcën, fëmijët do të ishin sëmurur së pari dhe do të vdisnin.