Fjalë Kyçe

Dardha ndihmon që të keni një zemër më të fortë

Dardha ndihmon që të keni një zemër më të fortë

Dardha është ndër frutet më të shëndetshme.

Ky frut rritet në vendet bregdetare si si Evropa Perëndimore, Afrika e Veriut dhe Azia Lindore, njofton Klan Kosova.

Përveç përfitimeve të tjera shëndetësore, dardha mund të ndihmojë për ta mbajtur zemrën më të fortë.

Një studim thotë që individët të cilët konsumojnë 4,069 mg kalium në ditë kishin një rrezik të ulët prej 49 për qind të vdekjes nga sëmundja e zemrës krahasuar me ata që konsumonin më pak kalium, rreth 1,000 mg në ditë.

Pasi që dardhat përmbajnë këtë mineral, ato mundësojnë në uljen e këtij rreziku.