Fjalë Kyçe

Disa mënyrat për kurimin e dhimjes së shpinës pa kirurgji

Disa mënyrat për kurimin e dhimjes së shpinës pa kirurgji

Dhimja e shpinës është një nga arsyet më të zakonshme të paaftësisë kronike. Sido që të jetë, dhimbjet e shpinës mund t’i trajtoni pa operacion, siç është manipulimi kurrizor dhe bërja e ndryshimeve në stilin e jetës.

Në këtë artikull mund të gjeni mënyrat për trajtimet jo’kirurgjikale për dhimbjet e shpinës:

Manipulimi kurrizor

Zbulimet e fundit tregojnë se manipulimi kurrizor mund të ndihmojë me dhimbjen e shpinës. Masazhi është njëri nga ata që mund të stimulojnë manipulimin kurrizor.

Akupunktura

Mund të ndihmojë në përmirësimin e cilësisë së jetës dhe të zvogëlojë produktivitetin e humbur në vendin e punës përmes lehtësimit të dhimbjes. Një praktikues i akupunkturës fut gjilpëra të hollë në pika specifike në trup.

Humbje peshe

Ekziston një lidhje e drejtpërdrejtë midis të qenit mbipeshë dhe dhimbjes së shpinës. Të qenit mbipeshë mund të shkaktojë dhimbje në shpinë për shkak të presionit të rritur në shpinë dhe tendosje të muskujve të shpinës. Duke humbur peshë mund të fillojmë të ulim shanset tona për të pasur dhimbje në shpinë.

Të qëndrojmë drejt

Qëndrimi jo i drejtë i trupit është një ndër shkaqet kryesore të dhimbjes së shpinës. Ekzistojnë disa lëvizje të thjeshta të cilat mund t’i bëni gjatë ditës për të përmirësuar qëndrimin tuaj për të zvogëluar dhimbjen e shpinës dhe të shpatullave.

Ushtrimet

Disa lloje të ushtrimeve për forcimin e shpinës mund të zvogëlojnë dhimbjen kronike të shpinës dhe të qafës. Lëvizja është një trajnim natyral për shumë lloje të dhimbjeve. Për shkak se ushtrimet mund të lëshojnë një hormone të quajtur endorphins, i cili ndihmon për të parandaluar dhimbjen duke u lidhur më receptorët opioidë në tru. Ecja, noti dhe biçikleta mund të ndihmojnë në uljen e dhimbjeve të shpinës.