Fjalë Kyçe

E vendosni mishin e papjekur në frigorifer? Pse jeni në rrezik

E vendosni mishin e papjekur në frigorifer? Pse jeni në rrezik

Të gjithë jemi mësuar t’i ruajmë të gjitha llojet e mishit në frigorifer për ta mbajtur më gjatë dhe për të mos hyrë në proces sa herë që duam të gatuajmë për të vizituar kasapin më të afërt.

Por zakonisht para se ta vendosim në ngrirje e mbajmë në frigorifer, por cila është koha e duhur për ta mbajtur në frigorifer ? Mishi është një ushqim i veçantë, i cili ka nevojë për menaxhim të kujdesshëm për të shmangur çdo ndikim në organizëm, me shkrirjen është gjithmonë një çështje që na shqetëson.

Mishi i kuq dhe derri mund të ruhen në frigorifer deri në pesë ditë dhe në frigorifer për 4-12 muaj. Mishi i gatuar mund të përballojë 3-4 ditë në frigorifer dhe 2-6 muaj në frigorifer, shkruan abcnews.al

Por pse nuk është e drejtë që mishi të qëndrojë më gjatë në frigorifer? Mbajtja e mishit të papërpunuar në temperatura të ulëta por jo të ngjashme me ato në ngrirje është shumë e rrezikshme për të zhvilluar baktere që mund të mos duken me sy të lirë, por mund t’ju shkaktojnë një helmim shumë serioz.